Surf naar my.payroller.com en klik op "als bedrijf".
Vul daarna jouw persoonlijke gegevens in en kies een wachtwoord. Na deze gegevens te hebben ingevuld, vul je de bedrijfsgegevens in.
In de volgende stap kies je of je met bedienden en/of arbeiders werkt. Arbeiders zijn medewerkers die meer handarbeid taken uitvoeren, terwijl bedienden meer intellectuele taken uitvoeren. Daarna laat je ons weten onder welk paritair comité je valt en wat de bijkomende informatie hierbij is.
Wat zijn ADV dagen? Bij Arbeidsduurverkorting (ADV) worden er wekelijks meer uren gewerkt dan vastgelegd in het contract. Bijvoorbeeld, als het contract aangeeft dat er 38 uur per week gewerkt wordt, wordt er in werkelijkheid 40 uur per week gewerkt. Hierdoor worden er wekelijks 2 ADV-uren opgebouwd.
Ben je niet zeker over jouw paritair comité of de andere informatie? Lees dan onze andere artikels én bespreek dit met jouw boekhouder. Het is aan jou als gebruiker om jouw paritair comité te bepalen. Het is van cruciaal belang dat deze informatie vanaf het eerste moment juist staat.
Vervolgens wordt er gevraagd of je binnen jouw bedrijf met opeenvolgende dagcontracten mag werken. Opeenvolgende dagcontracten voor uitzendarbeid zijn enkel toegestaan indien het bedrijf kan aantonen dat de flexibiliteit in het gebruik van dergelijke contracten noodzakelijk is. Dit houdt concreet in dat jij moet kunnen bewijzen dat het werkvolume in jouw onderneming voornamelijk bepaald wordt door externe factoren, aanzienlijk schommelt (zoals bijvoorbeeld in de horeca aan de kust), of dat de aard van het werk vereist dat er gebruik wordt gemaakt van opeenvolgende dagcontracten voor uitzendarbeid. Meer informatie vind je in ons artikel "Wat zijn opeenvolgende dagcontracten?" onder de rubriek Wetgeving en regels.
Als laatste stap dien je ons te vertellen of er een vakbond aanwezig is in jouw onderneming en met welke externe dienst jij werkt. Weet je niet goed wat dit betekent? Lees dan onze artikels "Wat is een vakbond" en "Wat is een externe dienst".
Als laatste stap wordt er gevraagd of er eventuele kostenplaatsen zijn. De term "kostenplaats" wordt frequent gebruikt binnen de boekhouding en het financiële beheer van een bedrijf. Het duidt op een specifieke locatie, afdeling, project of andere entiteit binnen een onderneming waar kosten worden gegenereerd (vaak voor analytisch boekhouden).
Nadat je deze stappen hebt doorlopen wordt er nog gevraagd naar wie we de facturen en prestaties mogen sturen. Indien dit een andere persoon binnen het bedrijf is, kan je dit hier invullen. Je kunt dit natuurlijk altijd op een later ogenblik aanpassen.
Proficiat! Je hebt nu jouw bedrijf bij Payroller geregistreerd. Om effectief aan de slag te gaan, dient jouw bedrijf nog goedgekeurd te worden na ondertekening van het samenwerkingsovereenkomst en het mandaat voor de domiciliëring van de facturen. Dit zal door een van onze collega's gedaan worden.
Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking!