Wat gebeurt er bij een arbeidsongeval?

Bij een arbeidsongeval is het enorm belangrijk dat wij, Payroller, meteen op de hoogte gesteld worden via de chatfunctie (rechts onderaan) of telefonisch. Indien je namelijk een medewerker via Payroller inschrijft, is deze automatisch verzekerd. Het is relevant om aan ons mee te geven waar en hoe het arbeidsongeval is gebeurd.

Payroller zal dan documenten bezorgen die zullen moeten ingevuld worden;

  1. Ten eerste heb je het algemene document die moet worden ingevuld; punt 7 tem 51 van dat document zal door de medewerker zelf en behandelende arts ingevuld moeten worden. De andere puntjes gaan wij als uitzendkantoor zelf invullen

  2. Ten tweede heb je het medisch attest van eerste vaststelling die door de behandelende arts ingevuld moet worden ter plaatse in het ziekenhuis of bij de dokter die de eerste diagnose maakt van het arbeidsongeval

De medewerker of klant dient dan asap deze ingevulde documenten terug te zenden naar support@payroller.com. Dit moet binnen de 8 dagen gebeuren of we kunnen geen aangifte meer doen. Het onderzoek kan worden opgesteld. 

Indien de verzekering het ongeval als arbeidsongeval classificeert, zullen alle kosten alsook het verloren loon van de medewerker op de verzekering vallen. Onze arbeidsongevallenverzekeraar neemt zelf contact op met de medewerker om beter zicht te krijgen op de feiten en handelt zelf de communicatie hieromtrent.

Indien u een dossiernummer nodig heeft van het arbeidsongeval, kunnen wij dit eventueel opvragen bij de arbeidsongevallenverzekeraar.

Opgelet: arbeidsongevallen zijn vaak complexe situaties. Hierbij wordt alles case per case bekeken en kunnen er dus uitzonderingen op de regel zijn. 

Bij een arbeidsongeval met een (bedrijfs)wagen, vallen de kosten van de wagen nooit onder de arbeidsongevallen verzekering. De medewerker of het bedrijf dient aanspraak te maken op de verzekering van de wagen voor eventuele blikschade. 

Aansluiten bij een externe dienst voor preventie en welzijn op het werk is een verplichting wanneer je werkt met personeel. Dit valt onder jouw verantwoordelijkheid (de werkgever ter plaatse). Deze overkoepelende instantie zal tips geven hoe het welzijn van uw medewerkers te optimaliseren ter plaatse. Zij maken ook een risico analyse op voor de medewerker die u in dienst neemt voor een bepaalde functie. Afhankelijk van die analyse/werkpostfiche zal er gekeken worden of een medisch onderzoek nodig is. Indien dit zo is, zijn wij als werkgever op papier, verantwoordelijk om deze te voorzien.

Indien u nog niet bent aangesloten bij een externe dienst kunnen wij alvast Attentia aanraden.

Zo kunnen arbeidsongevallen vermeden worden.