Welke type medewerkers zijn er?

1. Uitzendkracht

Dit zijn alle medewerkers met een bediende of arbeiders statuut en kunnen zowel voltijds als deeltijds worden ingezet. Bedienden zijn vaak medewerkers die intellectuele taken uitvoeren terwijl arbeiders meer handmatige taken doen. Benieuwd naar een uitgebreide uitleg over de tewerkstelling van deeltijdse medewerkers? Lees dan onze rubriek "Tewerkstelling deeltijdse medewerkers". 

2. Flexi-medewerkers

Flexi-medewerkers zijn medewerkers die specifiek onder het flexi-statuut mogen werken. Dit is dus niet hetzelfde als een flexibele medewerker, die af en toe wordt ingezet. Aan het flexi-statuut hangen verschillende voorwaarden vast. Benieuwd naar meer? Lees dan ons artikel "Wat zijn de regels omtrent het inzetten van flexi-medewerkers?"

3. Jobstudenten

Onder het statuut jobstudenten vallen alle medewerkers die als hoofdactiviteit studeren hebben. Dit kan dus gaan om studenten die zowel in het middelbaar of al in het hoger onderwijs studeren. Meer informatie vind je in ons artikel "Wat houdt het statuut “jobstudent” in?".

4. Extra

Met een extra-medewerker wordt er bedoelt "gelegenheidsmedewerker". Dit is een statuut dat enkel kan voorkomen in de horeca sector (PC302). Alle regels hieromtrent vind je terug in ons artikel "Wat houdt het statuut “extra” in?".